Z receptu sice vznikne malá mistička čokoládového pudingu, ale tak chutná, že si budete vychutnávat každé sousto, a tak sytá, že více byste stejně ani nesnědli. Tento puding je chuťově velmi blízký klasickému pudinku plného škrobu, ale na rozdíl od něj je plný hodnotných živin.
- 1 zralé avokádo
- 1,5 zralého banánu
- Vrchovatá PL holandského kakaa
- Erythritol nebo stévie
- Strouhaný kokos nebo mandle či ovoce na dozdobení
V misce vidličkou rozmačkáme nejdříve banán, pak přidáme avokádo, které rovněž pořádně rozmačkáme. Přidáme vrchovatou lžíci kakaa a sladidlo dle vlastní volby (může být i med, nebo pokud je banán hodně zralý, nemusíte doslazovat vůbec) a vše důkladně promícháme. Dozdobíme nastrouhanými mandlemi nebo ovocem.