Cheesecake – recept

Celý cheesecake má přibližně 1 800 kalorií, takže když ho rozdělíte na 8 kousků, můžete si dopřát dezert v přibližné kalorické hodnotě jako 1 jogurt. Já si ho ráda dělám pro sebe, ale jelikož ho milují i moje děti, zbydou na mě vždy tak 2 kousky. Cheesecake můžete dozdobit ovocem dle chuti a jestli chcete mít uvnitř hladkou texturu bez ovesných vloček, můžete vločky namlít nebo je do receptu nedat vůbec. Pokud nemáte piškoty, lze na korpus použít i BEBE sušenky jemné, ale piškoty vytvoří jemnější chuť korpusu a mají nižší obsah kalorií.

Ingredience:

  • 90 g piškot (případně BEBE sušenky jemné)
  • 50 g másla
  • 300 g žervé kostky
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 70 erythritolu (nahrazujeme 50 g cukru)
  • 2 velká vejce (3 malá)
  • 1/3 hrnku ovesných vloček (volitelné)
  • Koláčová forma o průměru 20 cm (může být i menší)

Postup přípravy:

Dortovou formu vymažeme máslem. Piškoty v sekáčku rozdrtíme najemno. Přidáme máslo na kostky a důkladně zapracujeme obě suroviny do sebe. Ze vzniklé hmoty připravíme korpus. V koláčové formě ho upěchujeme a zarovnáme. Vložíme do lednice a necháme tuhnout zatímco budeme připravovat zbytek dortu.

V misce ručním mixérem důkladně promícháme jogurt a kostky žervé. Přidáme erythritol, vejce a ovesné vločky. Opět promícháme. Necháme cca 10 min odstát, aby vločky trochu nabobtnaly. Nalijeme do dortové formy a na 200 °C pečeme, dokud dort nebude zlatavě nahnědlý a okraje se nezačnou odchlipovat od formy (cca 40 min). Necháme důkladně vychladnout. Uchovávejte v lednici.

Cheesecake – recept