Když se mi nechce vařit, ale vím, že musím, vymýšlím co nejjednodušší recept do trouby. Přesně takto vznikl i recept na krůtí maso pečené v troubě, kterému šťavnatost a chuť dodala hořčično-medová marináda (prostě ingredience, které jsem zrovna měla po ruce). Nízkokalorický oběd plný bílkovin, ze kterého byl nadšený i manžel, ačkoliv krůtí maso nemá moc rád.
Ingredience (4 porce):
- 1 kg krůtího filetu v celku
- 3 PL plnotučné hořčice
- 2 PL medu
- 1 cibule nadrobno nakrájená
- 3 PL olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
V misce smícháme hořčici, med, cibuli, olej, sůl a pepř. Měla by vzniknout marináda konzistence omáčky. Filet taky osolíme, vložíme do zapékací mísy a zalijeme marinádou. Necháme marinovat cca hodinu, ideálně přes noc.
Maso pečeme v přikryté zapékací nádobě v troubě předehřáté na 200 °C hodinu. Poté odklopíme víko a necháme ještě cca 30 min dopéct, aby se na povrchu udělala hnědá krusta.