Málokdy sním tolik zeleniny, jako s nějakým chutným dipem. Ať už se zeleninovými hranolky, čerstvou zeleninou, na jednohubky, k masu nebo do plněné tortilly, dip každému jídlu dodá skvělou chuť a v tomto případě i hodnotné bílkoviny. Na dip můžete použít tvaroh, žervé, řecký jogurt, cottage, ... stačí docílit správné konzistence a pak si ho už můžete dochutit podle libosti různými způsoby. Velmi jemný je pažitkový dip, ten správný říz mu dodá lisovaný česnek. Pinkaní dip s žervé základem docílíte paprikou, rajčaty a špetkou chilli.
Tvarohový dip s pažitkou
- 200 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 100 g řeckého jogurtu
- 1-2 stroužky česneku (lisovaný)
- Sůl
- Pažitka čerstvá nasekaná (zamíchat do dipu i na posypání)
Pikantní dip
- 200 g paprikovo-rajčatový Gervais
- 70 g řeckého jogurtu
- 30 g Cottage natural
- Sůl
- Chilli koření (špetka)
K dipu si můžete dát jakoukoliv čerstvou tvrdou zeleninu (mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika, kedluben, cuketa, ředkvičky) nebo připravit zeleninové hranolky (celer, mrkev, batáty, červená řepa). Tvarohovým dipem s pažitkou já osobně ráda plním i tortilla wrap (domácí tortilly si vždy dělám sama), který pak šťavnatější a lahodnější.